Як обрати щоденник на 2019 рік

Як обрати щоденник

Новий рік наближається – здається, навіть повітря наповнене новими намірами, цілями та мріями. Щоб використати цей дивовижний час із користю, почніть ще в грудні підводити підсумки і закидати зерна майбутніх звершень.

Для річного планування вже знадобиться новий щоденник. Пошук ідеального паперового помічника – момент приємний і відповідальний. Що потрібно врахувати, щоб із задоволенням у ньому планувати всі 365 днів майбутнього року, - розглянемо нижче.

Вибір щоденника під стиль життя

Незважаючи на велику кількість популярних підходів, ведення записів – справа дуже індивідуальна. При виборі орієнтуйтеся, перш за все, на власні потреби, «користувацький досвід» та смак.

Можливо, ви:

  • Професіонал. Зустрічі, робочі цілі та завдання, ідеї для майбутнього розгляду, корисні дані – продумайте, як саме ви хочете організувати записи. Якщо щодня у вас багато різноманітних завдань, обирайте формат «день на сторінці» з погодинною розбивкою. Часто їздите на зустрічі і у відрядження – зверніть увагу на більш компактні та легкі моделі. Не забувайте, щоденник – це ще й іміджевий атрибут для ділової людини. Можливо, «мімімішна» обкладинка не завжди буде доречна з діловим образом, а ось класичні благородні обкладинки – безпрограшний варіант.
  • Студент. Навіть якщо розклад занять однаковий щотижня, виникає багато поточних завдань. Зручніше, коли вся загальна інформація записана в одному місці, а не в різних зошитах і блокнотах. Недатований щоденник дасть можливість адаптувати планування під ритм навчання - наприклад, пропустити літні місяці, а потім продовжити у вересні.
  • Мама/тато. Коли у вас є діти, ви плануєте вже не тільки для себе. Можливо, вам знадобиться відстежувати завдання та події для більш ніж однієї людини. Обирайте планер, де є достатньо місця для планів на тиждень та місяць. Якщо в ньому ви плануєте постійно і за всіма сферами життя, віддавайте перевагу моделям із твердою міцною обкладинкою.
  • Мандрівник. Якщо ви не сидите на місці, потрібно, щоб планер із легкістю вміщався у рюкзак або сумку. У кишенькові щоденники або щотижневики влізе менше записів, зате всі цілі та завдання завжди у фокусі і під рукою. Якщо кишенькового формату все ж недостатньо, обирайте багатофункціональні моделі, наприклад, BRUNNEN Смарт: щотижневик 2019 і блокнот в одному.
  • Мінімаліст. Тим, хто не використовує або не любить ніяких зайвих розміток, колонок, відривних куточків та іншого, необхідний найбільш лаконічний варіант. Чисті сторінки без дат дозволять максимально адаптувати формат записів під свої потреби. Можливо, ви захочете спробувати лініювання у крапку – наразі такі записні книжки особливо популярні.
  • Візуал. Якщо ви з тих, хто любить очима, знайдіть щоденник, що надихає красивою обкладинкою. Це може бути оригінальний принт, яскравий колір, мотивуюча фраза. При цьому важливо, щоб усередині ваш паперовий помічник виглядав не менш привабливо. Звертайте увагу на якість друку, колір паперу і загальне враження, коли ви берете щоденник в руки. Якість паперу буде особливо важлива тим, хто любить планувати творчо і щось малювати на сторінках.

10 питань, які допоможуть визначитися

Купуйте планувальник, який має оптимальну комбінацію необхідних вам якостей. Розглядаючи полиці магазинів чи сторінки інтернет-магазинів, дайте собі відповідь на такі питання:

  1. З датами, без дат або записник?
  2. Розмір: настільний, кишеньковий або щось середнє?
  3. Формат: «одна сторінка - один день», «тиждень на розвороті», «тиждень і чистий аркуш на розвороті», інше?
  4. Внутрішній блок: чи є розворот для планування на місяць, рік? які ще сторінки вам необхідні?
  5. Обкладинка: класична або оригінальна?
  6. Якість паперу: чи достатньо він щільний, щоб писати вашою улюбленою ручкою і виділяти маркерами?
  7. Колір паперу: білий або кремовий?
  8. Лініювання: наскільки приємне очам? клітинка, лінія або крапка? (остання ідеальна для Bullet Journal);
  9. Еластична гумка-фіксатор: потрібна чи ні? (корисна, якщо часто носите планувальник із собою);
  10. Які ще є «плюшки»: кишенька на форзаці? наявність закладки (1 або 2)? петля для ручки, стікери та ін.

Що має значення для вас ...

не обов'язково підходить іншій людині. При виборі щоденника або записної книжки на подарунок орієнтуйтеся на її стиль життя, цілі, інтереси та стиль.

Вдалого вибору та нехай наступний 2019 рік буде щасливим!

Також може бути цікаво

Імідж компанії складається з безлічі складових: це і позиціонування на ринку, і ділова репутація, і внутрішня корпоративна культура, і впізнаваний фірмовий стиль.

Один із інструментів зміцнення іміджу у бізнес-середовищі - це брендовані корпоративні подарунки. Нанесення логотипу компанії на різні товари - це спосіб підвищити впізнаваність у професійних колах, збільшити лояльність, виразити цінності компанії.

Планувати зустрічі та наради, фіксувати ідеї та інсайти, складати графіки та просто мріяти… Для буденних та далекоглядних цілей потрібний планувальник. Справжній. Паперовий. З приємною на дотик обкладинкою та характерним ароматом сторінок.

Кажуть, коли у Ейнштейна запитали, чи є у нього щоденник, щоб записувати геніальні думки, він відповів, що такі думки приходять в голову так рідко, що їх неважко запам'ятати.